четвер, 24 листопада 2016 р.

Книжкова виставка "Забуттю не підлягає"





У Центральній міській бібліотеці ім.В.Чорновола експонується тематична виставка видань "Забуттю не підлягає"
/Голодомор в Україні 1932-1933рр./.

Рекомендуємо звернути увагу на видання:
     - "Великий голод в Україні 1932-1933рр." - одна з найважливіших книг національної пам'яті України. Містить свідчення очевидців-емігрантів України, що пройшли крізь пекло Голодомору  1932-1933 рр. і є доказом геноциду українського народу. 4-х томне видання має унікальне значення для історії України. З моменту його появи пошук істини про причини, винуватців і жертви Голодомору набув незворотного характеру.
    - "Лиха коса Голодомору: 1932-33рр." У монографії висвітлюються питання трагедійного явища - Голодомору в Україні на початку 30-х років. Відтворюються реальності геноцидної згубної політики, зокрема, центральної влади стосовно селянства України.
    - Роберт Конквест. "Жнива скорботи. Радянська колективізація і голодомор". 
Роберт Конквест - один із найвідоміших західних істориків. Його праця "Жнива скорботи. Радянська колективізація і голодомор" була написана в часи, коли не тільки в колишньому Радянському Союзі, а й у багатьох країнах Заходу не визнавали навіть сам факт голодомору. Книга вперше всебічно розкриває правду про голодомор, насамперед його штучність та спланованість радянською владою. Завдяки книзі вперше була акцентована увага на політичному аспекті голодомору. То була справжня війна радянського режиму проти власного народу, розв'язана у мирний час. Відлуння цієї війни відчувється й дотепер. Пам'ять про страшну трагедію повинна об'єднати українців навколо творення нашої держави.
         Запрошуємо читачів до перегляду книжкової виставки та глибокого осмислення подій і випробувань, які пережив наш народ. Ми повертаємо правду про минуле, щоб творити нове, гідне і безпечне майбутнє України.

Немає коментарів:

Дописати коментар